Spring naar inhoud
  • Jouw Stukje Zwolle - Slide 1

    Beschrijving van de afbeelding

  • Jouw stukje Zwolle - slide 2

    Beschrijving van de afbeelding

  • Jouw stukje Zwolle - slide 3

    Beschrijving van de afbeelding

  • Jouw Stukje Zwolle - Slide 4

Bekijk alle projecten in Zwolle

Benieuwd hoe we de stad stuk voor stuk beter maken? Bekijk dan hieronder de projecten die we doen, hebben gedaan en nog gaan doen. 

Toon projecten op kaart

In ontwikkeling

Gebiedsontwikkeling Broerenkwartier

Gemeente Zwolle blaast samen met ontwikkelaars, ondernemers én bewoners nieuw leven in het Broerenkwartier. Zo zorgen we er samen voor dat het weer een gebied wordt met karakter. Een gebied waar historie en vernieuwing hand in hand gaan.

Bekijk dit project
Hudson Bay - Handelshuys

Het Handelshuys in Broerenkwartier

Het voormalige warenhuis van Hudson’s Bay maakt plaats voor Het Handelshuys Zwolle. Het wordt een multifunctionele plek met een combinatie van wonen, winkelen, eten, drinken en overnachten.

Bekijk dit project

In uitvoering

Het voormalige Politiebureau

In het voorjaar van 2022 opent Hostel & Bar De Basis haar deuren in het voormalige politiebureau aan de Luttekestraat. Het wordt een plek waar je met een klein budget grootse herinneringen kunt maken. Ook kun je hier terecht voor een flinke portie cultuur en gezelligheid.

Bekijk dit project

Museum ANNO - Melkmarkt

Aan de Melkmarkt komt, verdeeld over maar liefst vier panden, hét stadsmuseum van Zwolle. ANNO vertelt de verhalen van Zwolle over het heden, verleden en de toekomst. Naar verwachting opent ANNO haar deuren aan de Melkmarkt in 2022.

Bekijk dit project

LED Zwolle shine!

Hoe zorg je voor sfeervolle en duurzame verlichting voor gebouwen, straten en pleinen? De gemeente heeft samen met inwoners en andere betrokkenen een lichtvisie opgesteld voor de binnenstad: LED Zwolle shine. Hiermee wordt de sfeer in de binnenstad ‘s avonds net zo aantrekkelijk en gastvrij is als overdag.

Bekijk dit project

Statenzaal Diezerstraat

In de Diezerstraat staat het Statenzaalcomplex uit 1898. Binnenkort kun je hier als gast terecht voor een hapje, drankje of overnachting. Of je nu komt voor een van de luxe hotelkamers, budget slaapplekken of het sfeervolle grand café: een bezoek aan dit historische pand is gegarandeerd een bijzondere ervaring.

Bekijk dit project

Afgerond

Terras Vliegerhuys in het Broerenkwartier

In 2020 is het terras achter brasserie ‘Het Vliegerhuys’ vernieuwd. Dit ‘Vliegerplein’ aan de Weeshuispassage was voorheen een besloten tuin, terwijl het wel een openbare ruimte is. 

Bekijk dit project

Straten en geveltuintjes Museumkwartier

De straatjes in het Museumkwartier zijn opgeknapt. Dit unieke gebied tussen museum de Fundatie en de Grote Kerk kent mooie historische panden, exclusieve winkels en gastvrije horeca.

Bekijk dit project

Weversgildeplein in het Broerenkwartier

Het Weversgildeplein in het Broerenkwartier is mooier en groener geworden. Dit verborgen pleintje staat tussen het historische Pestengasthuys uit 1450 en een winkel in hedendaagse bouw. 

Bekijk dit project

Informatiezuilen

Verdeeld over de binnenstad van Zwolle staan zo’n dertig informatiezuilen. Van plekken als parkeergarages en fietsenstallingen tot aan pleinen, bruggen en straten… je vindt ze overal. Dus waar je ook bent in de stad, als bezoeker hoef je niet te verdwalen. Bovendien vind je allerlei highlights van Zwolle op de zuilen.

Bekijk dit project

Login om verder te gaan
refresh

Cancel