Spring naar inhoud
  • Jouw Stukje Zwolle - Slide 1

    Beschrijving van de afbeelding

Vooruit in het Broerenkwartier!

Gemeente Zwolle blaast samen met ontwikkelaars, ondernemers én bewoners nieuw leven in het Broerenkwartier. Zo zorgen we er samen voor dat het weer een gebied wordt met karakter. Een gebied waar historie en vernieuwing hand in hand gaan.

In ontwikkeling

Broerencafé, meld je aan! Klik hier om je aan te melden voor het Broerencafe

Stadsdeel met veel kansen

Het Broerenkwartier kent een rijke historie. Het voormalige kloostercomplex aan de Thorbeckegracht heeft in de loop der jaren plaatsgemaakt voor een winkelgebied dat weinig verbinding heeft met de rest van de middeleeuwse binnenstad. En dat terwijl dit stadsdeel mooie kansen biedt voor cultuur, winkelen en wonen in een open structuur naar andere centrumgebieden.

Een stukje historische vernieuwing

Daarom is het tijd voor een stukje vernieuwing en maken we het Broerenkwartier klaar voor de toekomst. En om vooruit te komen, kijken we ook een stukje terug in de tijd. We maken weer meer verbinding met het historische karakter van Zwolle. Dit doen we onder andere met de architectuur van nieuwe panden en bestrating.

Planning

Stap voor stap blazen we nieuw leven in het Broerenkwartier. De eerste stappen zijn zelfs al gezet. Zo is het terras van Het Vliegerhuys vernieuwd. Op het Weversgildeplein zijn fietsparkeerplekken gemaakt en een aantal nieuwe bomen geplant. En de volgende stappen staan ook voor de deur!

Deze projecten zijn al afgerond

Terras vliegerhuys

Terras Vliegerhuys

In 2020 is het terras achter brasserie ‘Het Vliegerhuys’ vernieuwd. Dit ‘Vliegerplein’ aan de Weeshuispassage was voorheen een besloten tuin, terwijl het wel een openbare ruimte is.

Bekijk dit project
Terras vliegerhuys

Weversgildeplein

Het Weversgildeplein in het Broerenkwartier is mooier en groener geworden. Dit verborgen pleintje staat tussen het historische Pestengasthuys uit 1450 en een winkel in hedendaagse bouw.

Bekijk dit project

Deze projecten zijn in uitvoering

Terras vliegerhuys

Weeshuispassage

In de weeshuispassage van het Broerenkwartier worden maar liefst 122 appartementen gebouwd. Daarnaast komt er een skybar op de bovenste verdieping om de hoek bij Waanders.

Bekijk dit project

Deze projecten zijn in ontwikkeling

Terras vliegerhuys

Het Handelshuys

Het voormalige warenhuis van Hudson’s Bay maakt plaats voor Het Handelshuys Zwolle. Het wordt een multifunctionele plek met een combinatie van wonen, winkelen, eten, drinken en overnachten.

Bekijk dit project

Login om verder te gaan
refresh

Cancel