Spring naar inhoud
  • Jouw Stukje Zwolle - Slide 1

    Sfeerbeeld vanaf Eekwal op het voormalig politiebureau

Het voormalige Politiebureau

Even ontsnappen aan het dagelijks leven bij Hostel & Bar De Basis

In het voorjaar van 2023 opende Hostel & Bar De Basis haar deuren in het voormalige politiebureau aan de Luttekestraat. Het is een plek geworden waar je met een klein budget grootse herinneringen kunt maken. Ook kun je hier terecht voor een flinke portie cultuur en gezelligheid. 

Afgerond

Bekijk alle projecten

Een nieuw stukje Zwolle

In 2019 ging gemeente Zwolle via een oproep aan Zwollenaren op zoek naar een vernieuwende en culturele invulling voor het pand aan de Luttekestraat. Nick en Rowan twijfelden niet: dit was het moment om hun droom voor een hostel waar te maken. Rowan: “Zwolle heeft nog geen hostel, dus we zagen hier een enorme kans in voor de stad. Gelukkig zag de gemeente dat ook!” Voor een kleine prijs kun je straks in Hostel & Bar de Basis terecht in één van de slaapzalen of in een privékamer op de eerste verdieping. Bar De basis is de plek waar je met elkaar; toerist én Zwollenaar, gezellig samenkomt.

Van Zwolle voor Zwolle

Met homemade (vegetarische) pitagerechten, livesessies van Zwolse muzikanten, exposities van beginnende kunstenaars en andere culturele activiteiten wordt De Basis een plek van Zwolle vóór Zwolle. “Een hostel is veel meer dan een budget slaapplek”, vertelt Rowan. Je kunt hier mensen ontmoeten van over de hele wereld, maar ook het bruisende Zwolle ontdekken op allerlei vlakken.”

Login om verder te gaan
refresh

Cancel