Spring naar inhoud
  • Nieuwe woningen – Schuttevaerkade

    Nieuwe woningen Schuttevaerkade

Schuttevaerkade woningbouw

Een nieuw stukje wonen aan de Zwolse gracht

Ruim honderd nieuwe woningen, verspreid over zes gebouwen met veel groen ertussen: dat is het plan voor de Schuttevaerkade in Zwolle. Op dit moment staat er nog een kantoorgebouw. Vastgoedontwikkelaar Slokker heeft een nieuw stedenbouwkundig plan gemaakt voor dit gebied. Met uitzicht op de middeleeuwse binnenstad en veel groen wordt het een prachtig stukje wonen in Zwolle.

In voorbereiding

De Zwaan: stedelijk en stijlvol

Het nieuwbouwproject heet ‘De Zwaan’: het is vernoemd naar houtzaagmolen die in de zeventiende eeuw op deze plek stond. Van appartement tot penthouse: het plan biedt ruimte aan verschillende soorten woningen. Ieder gebouw heeft zijn eigen kenmerken en uitstraling. Samen vormen ze één geheel. De combinatie van hoog- en laagbouw geeft de locatie een stads karakter. De huidige stenige parkeerplaats maakt ruimte voor een groene binnentuin met verschillende bomen en planten.

Planning

Het ontwerp bestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning zijn ingediend bij de gemeente Zwolle. Deze stukken worden nu beoordeeld op compleetheid en juistheid.

Zodra alle stukken akkoord zijn bevonden, zal het college van B&W de ontwerpbesluiten goedkeuren. Deze besluiten bestaan in ieder geval uit het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning (bouw- en kapvergunning). De goedkeuring van het college van B&W wordt in het voorjaar van 2022 verwacht.

Daarna worden de stukken voorgelegd aan de gemeenteraad. Wanneer de gemeenteraad de stukken heeft goedgekeurd en vastgesteld, worden de stukken ‘ter inzage’ gelegd en kunnen belanghebbenden een zogenaamde ‘zienswijze’ indienen. De ontwikkelaar organiseert op dat moment een informatieavond.

Nadat de periode van ‘ter inzage’ gelegd voorbij is worden de eventuele zienswijzen beoordeeld en beantwoord. Dit hele pakket van bestemmingsplan, vergunningen, besluiten, zienswijzen en beantwoording van de zienswijzen wordt aangeboden aan de gemeenteraad. Wanneer de gemeenteraad de stukken heeft goedgekeurd en vastgesteld, volgt de beroepstermijn. Dit zal naar verwachting in het najaar van 2022 zijn.

In die periode kunnen belanghebbenden tegen het besluit van de gemeenteraad in beroep gaan bij de Raad van State.

Zie voor meer informatie en impressies: De Zwaan Zwolle | Royaal wonen met bruisend Zwolle binnen handbereik

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het Stadshart? Meld je dan aan voor de nieuwbrief. 

Aanmelden nieuwsbrief

Login om verder te gaan
refresh

Cancel