Spring naar inhoud
  • Nieuwe woningen – Schuttevaerkade

    Nieuwe woningen Schuttevaerkade

Nieuwe woningen – Schuttevaerkade

Een nieuw stukje wonen aan de Zwolse gracht

Ruim  honderd nieuwe woningen, verspreid over zes gebouwen met veel groen ertussen: dat is het plan voor de Schuttevaerkade in Zwolle. Op dit moment staat er nog een kantoorgebouw. Vastgoedontwikkelaar Slokker heeft een nieuw stedenbouwkundig plan gemaakt voor dit gebied. Met uitzicht op de middeleeuwse binnenstad en veel groen wordt het een prachtig stukje wonen in Zwolle.

In ontwikkeling

Bekijk alle projecten

De Zwaan: stedelijk en stijlvol

Het nieuwbouwproject heet ‘De Zwaan’: het is vernoemd naar houtzaagmolen die in de zeventiende eeuw op deze plek stond. Van appartement tot penthouse: het plan biedt ruimte aan verschillende soorten woningen. Ieder gebouw heeft zijn eigen kenmerken en uitstraling. Samen vormen ze één geheel. De combinatie van hoog- en laagbouw geeft de locatie een stads karakter. De huidige stenige parkeerplaats maakt ruimte voor een groene binnentuin met verschillende bomen en planten.

Planning

Het stedenbouwkundig ontwikkelplan is in mei 2021 vastgesteld door de raad. Om woningen te kunnen bouwen aan de Schuttevaerkade is nu een aanpassing van het bestemmingsplan nodig. Deze wordt naar verwachting aan het eind van 2021 ter inzage gelegd. Omwonenden worden hier tijdig over geïnformeerd en er wordt een bijeenkomst georganiseerd waar u meer informatie kan krijgen over het plan en het proces.

 

Zie voor meer informatie en impressies: https://dezwaanzwolle.nl/

Login om verder te gaan
refresh

Cancel