Spring naar inhoud
  • Boombakken Broerenkerkplein

    Boombakken Broerenkerkplein

Placemaking Broerenkerkplein

Het Broerenkerkplein is onderdeel van het Broerenkwartier. De komende jaren herontwikkelt de gemeente samen met ontwikkelaars, ondernemers en bewoners dit deel van de binnenstad.

We werken aan vernieuwing van het gebied zonder het historische karakter en de geschiedenis uit het oog te verliezen.

In voorbereiding

Wat is placemaking?

Ook tijdens de voorbereidingen en uitvoering van de bouwfase willen we dit stadsdeel leefbaar en aantrekkelijk houden voor bewoners en ondernemers. Dat doen we door middel van placemaking. Dat zijn tijdelijke creatieve initiatieven die plekken tot leven brengen en waar mensen plezier aan beleven. Denk aan tijdelijk groen, kunst of speciale verlichting.

Placemaking Broerenkerkplein

Voor het Broerenkerkplein zijn ondernemers en inwoners samen met de gemeente al langer aan het nadenken over aansprekende initiatieven. Eerder heeft de gemeente al verlichting aangebracht (Gobo's) en een tijdelijke aanlegsteiger geplaatst. En sinds korten sieren heel wat boombakken het straatbeeld in het Broerenkwartier.

Bijeenkomst Broerenkerkplein 7 juni 2023

Op 7 juni kwamen ondernemers en gemeente bij elkaar om de draad weer op te pakken. Verschillende ideeën kwamen voorbij, zoals tijdelijk groen in de vorm van bakken met bomen, picknickbanken en een kunstobject dat ook een speeltoestel is. Over de boombakken was iedereen enthousiast, dat gaat de gemeente in gang zetten. Over de banken en het kunstobject was minder enthousiasme. ’s Avonds is er minder sociale controle en bestaat het risico op overlast. De ondernemers vinden het idee van een openluchtkerk op steigers, een plan dat zij eerder in 2020 bedachten, nog steeds de moeite waard. Daar was toen onvoldoende budget voor. De gemeente gaat dit plan doornemen en bespreken met de ondernemers en onderzoeken of het financieel haalbaar is.

Aanmelden nieuwsbrief Stadshart Zwolle

Wil je op de hoogte blijven van hoe we samen aan de slag gaan met een sterk stukje binnenstad? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Login om verder te gaan
refresh

Cancel