Spring naar inhoud
  • Jouw Stukje Zwolle - Slide 1

    Beschrijving van de afbeelding

  • Jouw stukje Zwolle - slide 3

    Beschrijving van de afbeelding

LED Zwolle shine!

Lichtpuntjes in de stad

Hoe zorg je voor sfeervolle en duurzame verlichting voor gebouwen, straten en pleinen? De gemeente heeft samen met inwoners en andere betrokkenen een lichtvisie opgesteld voor de binnenstad: LED Zwolle shine. Hiermee wordt de sfeer in de binnenstad ‘s avonds net zo aantrekkelijk en gastvrij is als overdag.

In uitvoering

Bekijk alle projecten

Een stukje licht in de duisternis

De lichtvisie geeft aan hoe Zwolle de komende jaren invulling geeft aan verlichting in de stad. Inwoners van de binnenstad, ondernemers en vertegenwoordigers van de maatschappelijke en culturele sector en de horeca hebben meegedacht over het plan. Net als Natuurplatform en Zwolle Groenstad. In de visie staan twee thema’s centraal:

Trots op Zwolle

Dit gaat over lichtkansen die de trots op de stad vergroten. Bijvoorbeeld door de iconische plekken en gebouwen uit te lichten. Maar ook de kracht van het licht gebruiken om historische verhalen over Zwolle te vertellen. Verrassende verlichting versterkt het jonge en ondernemende karakter van de stad. Het zorgt voor frisheid, verwondering en interactie met bezoekers van de stad.

Wegwijs in Zwolle

Hierbij gaat het over eenheid en samenhang in het avondbeeld van de stad. Aangename verlichting bij de entrees en de singelstructuur van de stad zorgen bijvoorbeeld voor een welkom gevoel. Daarnaast draagt verlichting bij aan betere oriëntatie in het donker.

Planning

De eerste stappen uit de lichtvisie zijn een lichtontwerp maken voor de Grote Kerk, het realiseren van de verlichting aan het Stationsgebouw en het realiseren van nieuwe verlichting aan het voormalig Politiebureau.

Login om verder te gaan
refresh

Cancel