Spring naar inhoud
  • Noordoostelijk kwadrant

    Noordoostelijk kwadrant

Noordoostelijke Kwadrant

Een aantrekkelijke stadsentree aan de noordoostzijde van de stad. Daarvoor gaan we dit gebied verbeteren en aanpassen. Het realiseren van een aantrekkelijke stadsentree met meer ruimte voor de voetganger en fietser draagt bij aan een betere bereikbaarheid van de stad. Met de aanpak van het entreegebied komen meer mogelijkheden voor ondernemers. 

In voorbereiding

Stadsentree Oost

Ter Pelkwijkpark en aansluiting Wezenlanden Noord met Hub Oost

Aanleggen van de Hub Oost buiten de singel en een verbeterde stadsentree met groene stadsstraten.

De overgang naar het Ter Pelkwijkpark vormt een van de laatste entreegebieden van de binnenstad die we veranderen in een gastvrij en prettig entreegebied. Het Kerkbrugje heeft groot onderhoud nodig. De positie van de brug in het entreegebied gaan we kritisch bekijken en eventueel verplaatsen.

Planning

2023 visie voor het plangebied 

Plannen voor aanpak Diezerstraat

Ook de Diezerstraat nemen we onder handen. Het is de hoofdwinkelstraat van het centrum en we willen die nog aantrekkelijker maken, met een goede verbinding met de omgeving. Dat versterkt de economische positie van de stad. 

Het duurt nog wel even voordat we hiermee starten want eerst ronden we de werkzaamheden in het Broerenkwartier en de Nieuwstraat af. 

Planning

In 2025 stellen we een visie op en gaan we aan de slag met het ontwerp. Uitvoering start na afronding werkzaamheden Nieuwstraat en Broerenkwartier (vanaf 2027).

Aanpak Nieuwstraat

Nieuwstraat vanaf Rodetorenplein tot Pletterstraat

De Nieuwstraat is een belangrijke schakel in het wandel- en fietsnetwerk. Daarom gaan we de Nieuwstraat veranderen in een makkelijk bereikbare wandel-en fietsroute. De straat krijgt ook een aantrekkelijke inrichting zodat het uitnodigt een bezoekje te brengen. De Nieuwstraat blijf een belangrijke doorgang om de binnenstad te bevoorraden. 

Planning

2024 Start ontwerpfase

Aanmelden nieuwsbrief Stadshart Zwolle

Wil je op de hoogte blijven van hoe we samen aan de slag gaan met een sterk stukje binnenstad? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Login om verder te gaan
refresh

Cancel