Spring naar inhoud
  • Omtrek Noorderkwartier

    Luchtfoto van de Eekwal

Herinrichting Eekwal

De Eekwal en het bolwerk worden groener en fijner voor fietsers en voetgangers. Er komt minder ruimte voor de auto en voor parkeren. 

In ontwikkeling

Wat voorafging

In 2016 heeft de gemeente samen met bewoners en ondernemers een eerste visie gemaakt voor de herinrichting van de Eekwal en het bolwerk. Omdat er inmiddels geen bussen meer over de Eekwal rijden, kan de weg opnieuw worden ingericht met meer ruimte voor groen, voetgangers en fietsers. In februari 2022 heeft de gemeenteraad geld beschikbaar gesteld voor de uitvoering. 

Stand van zaken

In mei 2022 heeft de gemeenteraad het ontwikkelprogramma ‘Ons stadshart van Morgen’ vastgesteld. De herinrichting van de Eekwal staat hier ook in. Er zijn nog andere projecten in de buurt, zoals de aanpak van de Ossenmarkt. Deze projecten moeten elkaar niet in de weg zitten, maar juist versterken. De gemeente werkt daarom eerst uitgangspunten uit voor de aanpak van dit gedeelte van de binnenstad. Deze uitgangspunten zijn eind 2022 klaar. Vervolgens werkt de gemeente samen met de bewoners en ondernemers van de Eekwal aan het ontwerp voor de herinrichting. De verwachting is dat de herinrichting in 2023 begint.

Bekijk alle projecten in het Broerenkwartier

Login om verder te gaan
refresh

Cancel