Spring naar inhoud
  • Omtrek Noorderkwartier

    Luchtfoto van de Eekwal

Zuidoostelijke Kwadrant

Een aantrekkelijke stadsentree aan de zuidoostzijde van de stad. Daarvoor gaan we dit gebied verbeteren en aanpassen. Het realiseren van een aantrekkelijke stadsentree met meer ruimte voor de voetganger en fietser draagt bij aan een betere bereikbaarheid van de stad. Met de aanpak van het entreegebied komen meer mogelijkheden voor ondernemers. 

In ontwikkeling

Aanpak Potgietersingel

Een aantrekkelijke stadsentree aan de zuidoostzijde van de stad. Daarvoor gaan we dit gebied verbeteren en aanpassen. Zo wordt de Potgietesingel opnieuw ingericht inclusief mogelijkheden voor terras. Het realiseren van een aantrekkelijke stadsentree met meer ruimte voor de voetganger en fietser draagt bij aan een betere bereikbaarheid van de stad. Met de aanpak van het entreegebied komen meer mogelijkheden voor ondernemers.

Planning

2023 Ontwerp gereed

Aanpak Kapelsteeg en Goudsteeg

Ook dit stukje Zwolle nemen we onderhanden. We zorgen dat er meer ruimte komt voor het parkeren van fietsen, meer mogelijkheden voor verblijf en een goede verbinding met Stadhuis, het Grote Kerkplein en het Academiehuis in de Grote Kerk.

Planning

2024 Start ontwerpfase

Grote Kerkplein

Verbetering van het gebied Grote Kerkplein, entree van het Stadhuis en de Lombardstraat. Het plein krijgt een mini make-over. Er komt meer ruimte voor verblijf en een goede verbinding met omliggende hereca, het Stadhuis en het Academiehuis in de Grote Kerk. 

Planning

2023 Start ontwerpfase

Herbestemmen gemeentelijk vastgoed

Fraterhuis in Odeon, Politiebureau, Statenzaal en de Wheeme

Wat willen we bereiken? Vergroten van de aantrekkelijkheid van de stad, door passende invulling van gebouwen mogelijk te maken door leegstaande ( gemeentelijke) gebouwen her te bestemmen. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn om cultuur beter zichtbaar te maken in de stad en creatieve ondernemers te faciliteren. 

Status project

De Wheeme, Politiebureau en Statenzaal in uitvoering. Verkenning Odeon wordt opgestart. 

Planning

2023-2024

Aanmelden nieuwsbrief Stadshart Zwolle

Wil je op de hoogte blijven van hoe we samen aan de slag gaan met een sterk stukje binnenstad? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Login om verder te gaan
refresh

Cancel