Spring naar inhoud
  • Kop Assendorperstraat

Projecten Assendorp

Een betere, groenere en veilige verbinding met het stadscentrum

Met het ontwikkelprogramma 'Ons Stadshart van Morgen 2030' zorgt de Gemeente Zwolle ervoor dat de binnenstad goed bereikbaar en makkelijk toegankelijk blijft. Een belangrijk onderdeel hiervan is de Singelzone. Deze zone, gelegen tussen de historische binnenstad en de uitbreiding van het centrum met nieuwe voorsteden,  heeft een belangrijke rol als groene entree tot de binnenstad en als verbindingspunt tussen diverse wijken met elk hun eigen karakter. De Singelzone wordt stap voor stap vernieuwd, met aandacht voor de inrichting, veiligheid tegen water en schone energie. De vernieuwing van de Assendorperstraat, de Luttenbergstraat en de Kop van Assendorp zijn voorbeelden hiervan.

Het doel is de Assendorperstraat opnieuw in te richten, als een verbindende straat van en naar het Centrum en onderdeel te maken van het fietsnetwerk.

In voorbereiding

Bekijk alle projecten

Kop van Assendorp

Dit project gaat over het vernieuwen van delen van de Assendorperstraat, Groot Wezenland en de Burgemeester van Roijensingel. We maken de looproutes naar het stadscentrum beter, passen de parkeerplekken aan en zorgen voor meer groen. Het eerste deel van dit project is nu in uitvoering.


 

Ga naar projectpagina

Luttenbergstraat

De Luttenbergstraat, vanaf de Assendorperdijk tot aan het kruispunt Wethouder Alfrinkweg, wordt opnieuw ingericht en veiliger gemaakt. 

Dit project is het tweede deel van project Kop van Assendorp 

 

 

Ga naar projectpagina

Assendorperstraat

Samen met de omgeving willen we de Assendorperstraat (tot aan de Molenweg) verbeteren voor bewoners, bezoekers en ondernemers. We houden hierbij rekening met de geschiedenis en het karakter van de straat, de inrichting van de openbare ruimte, het klimaat en de verbinding met de omgeving. Binnenkort start hiervoor het ontwerpproces

Ga naar projectpagina

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het Stadshart? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. 

Aanmelden nieuwsbrief

Handige links voor meer informatie

Login om verder te gaan
refresh

Cancel