Spring naar inhoud
  • Singel van Zwolle

    Singel van Zwolle

Singel van Zwolle

We gaan de Singel van Zwolle, de ruimte rondom de grachten, anders inrichten. Dat is nodig omdat de stad groeit. Het aantal inwoners en voertuigen neemt toe en het klimaat verandert. Om ervoor te zorgen dat het Stadshart een gezonde, veilige en bereikbare omgeving blijft, is verandering nodig. Daarom maken we meer ruimte voor groen, beweging en ontmoeting langs de Singel. Hoe het er precies uit komt te zien? Dat weten we nog niet. Dit jaar nodigen we alle Zwollenaren uit om hun ideeën voor het gebied met ons te delen.

Kom naar het inloopevent 21 juni

Kom op vrijdag 21 juni naar het inloopevent over de Singel. Die dag vertellen we je graag meer over waarom we de ruimte rondom de grachten anders gaan inrichten. Ook zijn er allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. 

Alles over het inloopevent

Deel jouw droom voor de Singel

De Singel van Zwolle gaat op de schop - droom je mee?

Heb jij ideeën voor de Singel van Zwolle? Deel ze nu online! Het is belangrijk om te weten wat de behoeftes zijn van de mensen die gebruikmaken van het gebied. Dit helpt ons bij het maken van een goede visie.

Deel jouw droom

Een visie voor de Singel van Zwolle

Voordat we de inrichting van een groot gebied veranderen, maken we eerst een visie. Dat doen we dit jaar ook voor de Singel van Zwolle. In de visie staat wat belangrijk is voor het gebied en wat er wel en niet kan. Om een visie te maken:

  • Doen we onderzoeken voor waterveiligheid, mobiliteit, energiestransitie en programmering.
  • En gaan we in gesprek met de stad. We halen ideeën en wensen op bij de mensen die het gebied gebruiken. Dat doen we online en tijdens bijeenkomsten en evenementen.

Op basis van deze informatie en ideeën, schrijven we een visie voor het gebied. We verwachten deze eind 2024 te presenteren aan het college en de gemeenteraad.

Als zij de visie goedkeuren, gaan we aan de slag met de uitwerking. Samen met de omgeving maken we dan per gebied een nieuw ontwerp. Daarna start de uitvoering.

 

Gebied Singel van Zwolle

Afbeelding: het gebied van de Singel van Zwolle.

Planning 2024

Juni-juli

Zwollenaren delen hun dromen, wensen en ideeën voor de Singel.

21 juni - Inloopevent Stadkamer

15.00 uur - 19.00 uur. Deel tijdens dit event jouw wensen en ideeën met ons.

Augustus

De gemeente leest en bespreekt alle ideeën.

September

We laten aan je weten welke dromen we hebben verzameld en hoe verder.

September-oktober

Keuzes maken. Op basis van de opgehaalde ideeën en de onderzoeken die we deden, leggen we vragen aan jou voor. Wat vind jij belangrijk?

November

We laten weten wat de uitkomsten zijn op de vragen die we stelden.

Eind 2024

Presentatie visie aan college, gemeenteraad en stad.

Meer informatie

Aanmelden nieuwsbrief Stadshart

Wil je op de hoogte blijven van deze ontwikkeling en de andere projecten waar we aan werken in het Stadshart? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Login om verder te gaan
refresh

Cancel