Spring naar inhoud
  • Fietsbereikbaarheid

    Fietsbereikbaarheid Binnenstad

Melkmarkt en Grote Markt voor voetgangers

Dagelijks van 12.00 tot 22.00 uur geen fietsers op Melkmarkt en Grote Markt

 

De binnenstad van Zwolle moet veiliger en aantrekkelijker voor voetgangers worden. Daarom zijn de Melkmarkt en de Grote Markt tussen 12.00 – 22.00 uur alleen toegankelijk voor voetgangers en niet meer voor fietsers.

Dit zijn de nieuwe regels:

De Melkmarkt en de Grote Markt zijn tussen 12.00-22.00 uur alleen toegankelijk voor voetgangers. Fietsen mogen alleen gestald worden op daarvoor aangewezen plekken. Verkeerd geplaatste fietsen worden regelmatig verplaatst naar de stallingen. Lees hier https://www.zwolle.nl/wonen-en-leven/verkeer-en-vervoer/fietsen/fietsparkeren waar je deze kunt vinden.

In voorbereiding

Bekijk alle projecten

Collegevoorstel bereikbaarheid voetgangers en fietsers

Door meer ruimte te maken voor voetgangers en fietsers wordt een stadshart ontwikkeld die toekomstbestendig is en bijdraagt aan het verbeteren van gastvrijheid, veiligheid en toegankelijkheid voor inwoners en bezoekers. Welke keuzes en ontwikkelkaders gehanteerd zijn, lees je in het collegevoorstel.

Lees hier het definitieve collegevoorstel

Fietssticker verkrijgbaar

Voor bezoekers van de Binnenstad die sterk afhankelijk zijn van hun fiets (bijvoorbeeld door fysieke beperkingen) is een fietssticker geïntroduceerd, zodat de Binnenstad voor hen goed bereikbaar blijft.

U kunt via de AFAC de sticker aanvragen. Ook blijft de binnenstad beperkt toegankelijk voor auto’s, zoals van bewoners of voor de WMO-taxi.

Waarom deze nieuwe regels

De binnenstad wordt steeds drukker, zowel met fietsers als met voetgangers. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren. De gemeente Zwolle werkt samen met binnenstadbewoners en ondernemers voortdurend aan het veilig en aantrekkelijk maken van de binnenstad. Het voetgangersvriendelijk maken van de Melkmarkt en de Grote Markt hoort daarbij.

De gemeente heeft de nieuwe afspraken afgestemd met vertegenwoordigers van winkels, horeca en binnenstadbewoners. De afspraken passen in het ontwikkelprogramma ‘Ons Stadshart van Morgen’ dat eind maart door het college is goedgekeurd en waar meer dan 600 Zwollenaren over hebben meegedacht. Het doel van deze visie is een toekomstbestendig stadshart; van de historische binnenstad tot de groene singel en de zogenaamde aanloopstraten. Het stadshart krijgt daarin de aankomende jaren een forse impuls. Uitgangspunten zijn een compact, veilig, groen, bereikbaar, gastvrij én toegankelijk stadshart voor iedereen, met meer ruimte voor voetgangers en fietsers.

Samen met de stad

De afspraken zijn afgestemd met vertegenwoordigers van de retail, horeca en binnenstadbewoners. Ze passen in het ontwikkelprogramma ‘Ons Stadshart van Morgen’ dat eind maart door het college is goedgekeurd en waar meer dan 600 Zwollenaren over hebben meegedacht. Het doel van deze visie is een toekomstbestendig stadshart; van de historische binnenstad tot de groene singel en de zogenaamde aanloopstraten. Het stadshart krijgt daarin de aankomende jaren een forse impuls. Uitgangspunten zijn een compact, veilig, groen, bereikbaar, gastvrij én toegankelijk stadshart voor iedereen, met meer ruimte voor voetgangers en fietsers.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het Stadshart? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Werkzaamheden in de binnenstad

Werkzaamheden in de binnenstad zijn te vinden op: http://zwolle.nl/bereikbaarheid

Login om verder te gaan
refresh

Cancel