Spring naar inhoud
  • Weezenlanden Noord

    Luchtfoto Weezenlanden Noord

Weezenlanden Noord

De eerste mobiliteitshub rondom de Singel komt in Weezenlanden-Noord. De raad besliste hierover op 17 juli 2023 positief. Dit deel van de stad is de beste plek voor een eerste hub. Door de ligging, de afstand tot het centrum en de mogelijkheid om voorzieningen op te nemen in het huidige gebiedsplan.

In voorbereiding

27 september informatiebijeenkomst mobiliteitshub Weezenlanden Noord

Woensdagavond 27 september ben je van harte welkom bij de infobijeenkomst over de mobiliteitshub Weezenlanden Noord. Het projectteam van de gemeente Zwolle, Ontwikkelcombinatie Nijenhuis en Explorius (OCNE), en woningbouwcoöperatie Openbaar Belang praten je bij over de gebiedsontwikkeling en de geplande mobiliteitshub in Weezenlanden-Noord.

Wat kun je verwachten van deze bijeenkomst?

Naast een informele kennismaking met het projectteam, lichten we naar aanleiding van het raadsbesluit, de plannen voor de gebiedsontwikkeling en mobiliteitshub verder toe. Waarom op deze locatie, hoe kan zo’n hub eruit komen te zien en wat zijn de gevolgen voor de bouwplanning. Daarover gaan we graag met jou in gesprek. OCNE en Openbaar Belang zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en toelichting te geven op de herontwikkeling van het gebied voor woningbouw en voorzieningen.

 

Tijd: van 19:00 uur tot 21:00 uur
Locatie: Thomas a Kempis College
Adres: Schuurmanstraat 1, 8011 KC Zwolle

We kijken uit je komst! Om rekening te houden met het aantal bezoekers is het fijn als je je  aanmeldt via: stadshart@zwolle.nl

Eerste mobiliteitshub in Weezenlanden-Noord

Een mobiliteitshub is een plek waar inwoners en bezoekers hun auto kunnen parkeren. Daarna gaan zij te voet, met de fiets, openbaar vervoer of deelvervoer naar hun bestemming. Daarmee zorgen we ervoor dat ook de bereikbaarheid voor auto’s goed geregeld blijft.

In de hub is ruimte voor het parkeren van (deel) auto’s, het stallen van (deel)fietsen, ontmoeting, werkplekken, een pakketkluis en openbare toiletten. Er is ook ruimte voor maatschappelijke functies en voor kleinschalige horeca, een fietsreparatieservice, en mogelijk een “to go” supermarkt.

Bovenaanzicht Weezenlanden Noord

Weezenlanden-Noord wordt momenteel herontwikkeld voor woningbouw door OCNE (Ontwikkelcombinatie Nijhuis Explorius) en woningcorporatie Openbaar Belang, in samenwerking met gemeente Zwolle. Dit plan is al gedeeltelijk in uitvoering want er zijn al bouwwerkzaamheden gestart. We gaan nu een mobiliteitshub met 500 parkeerplaatsen toevoegen aan het plan. Deze toevoeging vraagt iets meer tijd voor het bouwen van een deel van de woningen. Dit compenseren we door de bouw van de sociale woningen naar voren te halen en een aantal extra sociale huurwoningen toe te voegen aan het plan. Daarmee zorgen de partijen ervoor dat de (nieuwe) bewoners er zo snel mogelijk kunnen wonen.

Planning

De raad heeft op 17 juli 2023 een positief besluit genomen. Op korte termijn wordt het bouwplan aangepast. Na de zomervakantie gaan gemeente, OCNE en Openbaar Belang het plan verder uitwerken. Dan volgt ook een bijeenkomst voor bewoners en organisaties in het gebied. We verwachten dat de mobiliteitshub in 2027 klaar is.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het Stadshart? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Login om verder te gaan
refresh

Cancel