Spring naar inhoud
  • Weezenlanden Noord

    Luchtfoto Weezenlanden Noord

Gebiedsontwikkeling Weezenlanden-Noord

De komende jaren worden in dit gebied langs het Almelose Kanaal ongeveer 500 nieuwe woningen gebouwd. Zowel huur-  als koopwoningen. Ook voegen we veel extra groen toe en komt hier de eerste mobiliteitshub van Zwolle. Het wordt een plek waar iedereen straks met plezier kan wonen, werken, ontmoeten en ontspannen.

Nieuwe inrichting straten Weezenlanden-Noord

Als onderdeel van de ontwikkeling worden de straten rondom de nieuwbouw opnieuw ingericht. Bekijk hier hoe de straten veranderen in Weezenlanden-Noord.

Bekijk belangrijkste wijzigingen

 

Bovenaanzicht Weezenlanden Noord

Wat gaat er gebeuren?

De nieuwe inrichting van het gebied is een samenwerking tussen Woningcorporatie Openbaar Belang, Ontwikkelcombinatie Nijhuis Bouw en Explorius (OCNE) en de gemeente Zwolle.

Woningcorporatie Openbaar Belang sloopt 180 woningen aan de Schuurmanstraat en Wiecherlinckstraat en bouwt er minimaal 230 sociale huurwoningen voor terug. Ook komen er ongeveer 120 vrije sector huurwoningen en 150 koopwoningen. OCNE zal de komende jaren de buurt 'De Weezen' ontwikkelen. Dat betekent onder andere het ontwerpen en bouwen van nieuwe woningen en het aanleggen van groen tussen de gebouwen. 

De gemeente doet de herinrichting van de openbare ruimte rondom de nieuwe gebouwen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Weezenlanden-Noord? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Login om verder te gaan
refresh

Cancel