Spring naar inhoud

Op zoek naar nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier

De gemeente start een onderzoek naar een nieuwe plek voor filmtheater Fraterhuis in het Broerenkwartier. De beoogde locatie in het voormalig Hudson's Bay pand kan niet doorgaan vanwege stijgende kosten in de culturele sector. Het college van Burgemeester & Wethouders stelt deze koerswijziging voor aan de gemeenteraad.

Keuzes maken voor toekomstbestendige begroting

Medio 2024 besluit het college over de verdeling van de cultuursubsidies voor 2025-2028. Het is nu al duidelijk dat niet alle culturele plannen door kunnen gaan. Naar verwachting weegt de  de huisvesting van het Fraterhuis in het Hudson's Bay pand te zwaar op de begroting de komende jaren. Daarom gaat de gemeente samen met het filmtheater op zoek naar een beter betaalbare plek in het Broerenkwartier.

Wens uitbreiding Fraterhuis blijft

Wethouder Monique Schuttenbeld: "Natuurlijk is het heel jammer dat we dit besluit moeten nemen. Maar de situatie dwingt ons om nu aan de voorkant deze keuze te maken. De wens om het Fraterhuis in het Broerenkwartier een nieuwe plek te bieden staat recht overeind. We zijn al meer dan 10 jaar met elkaar in gesprek over een locatie waar het filmtheater kan uitbreiden. Daar gaan we mee door. Eind april hopen we meer duidelijkheid te hebben over een mogelijk alternatieve locatie in het Broerenkwartier."
 

Lees meer over het Broerenkwartier
Impressie Fraterhuis op voormalige locatie

Impressie oorspronkelijk plan Fraterhuis 
Bron: ontwerpbureau De Zwarte Hond

Login om verder te gaan
refresh

Cancel