Spring naar inhoud
 • Jouw stukje Zwolle - slide 2

  Ondernemer met roze marker aan de Thorbeckegracht

 • Jouw Stukje Zwolle - Slide 1

  Zwolse politieagent met roze marker op de Melkmarkt te Zwolle

 • Jouw stukje Zwolle - slide 3

  Ondernemer met roze marker voor zijn pand ''Café de Tagrijn''

 • Jouw stukje Zwolle - slide 4

  Stadsdichter met gedicht

Over jouw stukje Zwolle

Het centrumgebied van Zwolle is continu in beweging. Daarom zorgen we stuk voor stuk voor meer levendigheid, groen, bedrijvigheid en andere verbeteringen. Dat doen we in verschillende lopende en geplande projecten. Want, de stad groeit en de maatschappij verandert. Als gemeente bewegen we hierin mee. Hierbij gaan we altijd uit van de kracht van de stad. Dat betekent we de historische waarde niet uit het oog verliezen, maar dat vernieuwing en historie hand in hand gaan. 

Bekijk de verhalen van...

Vaststelling uitvoeringsagenda

De gemeenteraad heeft op 13 februari 2023 de Uitvoeringsagenda vastgesteld. Dat betekent een investering in nieuwe en lopende projecten en ontwikkelingen.
De Uitvoeringsagenda 2022-2027 is de uitwerking van de ambities in het Ontwikkelprogramma ‘Ons Stadshart van morgen 2030’.

In de agenda staat wat de gemeente gaat doen in het Stadshart, wanneer en in welke volgorde. Ook staat bij elk project de mate van participatie en de financiering. De totale omvang van de publieke investeringen (gemeente, provincie en Rijk) is naar schatting 150 miljoen euro.

Lees hier de Uitvoeringsagenda

Ons Stadshart van Morgen

Wij Zwollenaren zijn trots op onze bruisende, gastvrije stad. Het rijke verleden is terug te zien in de historische binnenstad en de prachtige bolwerken van de oude vesting die nog steeds intact zijn.

Het verleden gaat hier hand in hand met de toekomst: Zwolle groeit en ontwikkelt zich steeds meer tot een creatief en innovatief centrum in de regio en in Nederland.

Om ervoor te zorgen dat we in de toekomst met dezelfde trots blijven praten over ons Zwolle, bouwen we steeds verder aan de stad.

Met het ontwikkelprogramma ‘Ons stadshart van morgen’ kijken we vooruit. Een toekomstbestendig stadshart dat we herstellen, versterken en doorontwikkelen. Van de historische binnenstad tot de groene singel en verder. Het stadshart krijgt een forse impuls; meer ruimte voor voetgangers en fietsers, bereikbaar, compact, veilig, gastvrij, groen én toegankelijk voor iedereen. En blijven vasthouden aan onze kenmerkende identiteit en eigenheid.

Ons stadshart

Samen met de stad

Het plan hebben we samen met meer dan 600 Zwollenaren vormgegeven en dat blijven we ook samen doen. Zo maken we het nóg fijner om te wonen, werken, ondernemen en leven in ons stukje Zwolle.

Wil je het programma zien en lezen?

Wil je meer weten over het ontwikkelprogramma? Bekijk dan de video en lees het volledige document.

Praat mee

Heb je een goed idee voor het Stadshart of wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan op jouwstukjezwolle.nl/praatmee

Login om verder te gaan
refresh

Cancel