Spring naar inhoud

Verlicht onze stad met jouw woorden!

Zwolle is van ons allemaal. Samen met jou, maken we onze stad nog mooier en leuker. Tot 7 januari 2024 verzamelden we korte, inspirerende woorden. Deze woorden gaan we gebruiken om de Ossenmarktsteeg, die de Luttekestraat met de Ossenmarkt verbindt, te verlichten. Hierdoor wordt de steeg één van de leukste tussendoortjes van Zwolle. 

Iedereen met een pakkende wijsheid, prikkelende ‘doordenker’ en/of woorden vol liefde kon deze zowel fysiek als online delen. 

Bedankt voor al jullie mooie woorden. Wij zijn verrast door jullie enthousiasme en de overweldigende hoeveelheid inzendingen (meer dan 400!) en stemmen. Het was daardoor geen eenvoudige taak voor de jury om een selectie te maken. Uiteindelijk hebben we besloten om niet een top 5, maar een top 7 te selecteren.

Winnaars:

Rob - 61 jaar: Hap wat minder en slik wat meer

Daan - 21 jaar: Er is altijd later

Jeanine - 25 jaar: Je beste vrienden waren ooit vreemden

Erna - 58 jaar: Samen maken we het lichter

Isabel - 25 jaar: Wie klein durft te zijn, is in staat tot grootse dingen

Mascha - 45 jaar: Je creëert met vandaag, wat je in de toekomst wil bereiken

Amy - 27 jaar: Als je de weg kwijt bent, kom dan maar even verdwaald zijn bij mij

We willen de winnaars van harte feliciteren en zien hen graag bij de onthulling. 

Onze dank gaat uit naar iedereen die mooie woorden heeft ingediend. Ook willen we de juryleden en ambassadeurs bedanken voor hun betrokkenheid bij dit project.

Het lichtkunstproject ‘Tussendoortje’ wordt later dit jaar gerealiseerd. 

De winnaars zijn via de mail al op de hoogte gebracht

Juryleden

Stadsomroeper Peter: ''Als jurylid voor dit prachtige project voel ik grote eer. Met onze woorden geven we deze steeg en stad leven. Ongeacht jouw achtergrond, samen maken we de stad.''

'Wie onkruid zoekt, staat op de bloemen'.

Fietsburgemeester Marijn: ''Ik vind het een onwijs leuk project. Leuk om na te denken hoe ik mensen in beweging krijg, vandaar ook mijn woorden. Doe allemaal mee en zorg ervoor dat deze donkere steeg wat vrolijker wordt!'' 

'Huppelen is niet voor saaie mensen'

Spoken word artiest Kate: ''Ik ben Kate aka Fiijth en behoor tot de jeugd in Zwolle. Licht staat voor mij voor hoop en vernieuwing/verbetering. Het zou leuk zijn als je meedoet zodat ook jij iets voor de stad kan betekenen!''. 

''Soms voel ik mij zo veel, zo onbekwaam. Soms voel ik mij groot en ongehoorzaam. Soms voel ik mij zo enorm, enorm, enorm en ongehoorzaam.'

Stadsdichter Bauke: ''Als stadsdichter probeer ik met mijn woorden wat licht en lucht in de stad te brengen, maar ik denk dat elke Zwollenaar ons wel iets moois te vertellen heeft. Ik kijk dus uit naar jouw woorden voor Zwolle, want in onze stad zijn alle stemmen het waard om gehoord te worden.'

Als je tussen de regels door sterren in je woorden legt, zullen ze stralen over de stad.'

Nachtburgemeesters Rowan en Linda: ''Licht draagt bij aan het gevoel van veiligheid in de nacht. Doe mee aan dit geweldige kunstproject en deel jouw woorden. We zijn nieuwsgierig naar wat jij te zeggen hebt!'. 

'Dromend word je niet dronken.'

Login om verder te gaan
refresh

Cancel