Spring naar inhoud
  • Jouw Stukje Zwolle - Slide 1

    Beschrijving van de afbeelding

Het Handelshuys in Broerenkwartier

Van doorn in het oog naar lust voor het oog

Het voormalige warenhuis van Hudson’s Bay maakt plaats voor Het Handelshuys Zwolle. Het wordt een multifunctionele plek met een combinatie van wonen, winkelen, eten, drinken en overnachten.

In ontwikkeling

Een stukje levendige verrijking

“Ja, we gaan onze binnenstad repareren!” Een projectontwikkelaar van Junco brengt met veel enthousiasme het plan voor Het Handelshuys. Tot 1965  stond de Michaëlskerk op de plek waar het pand van Hudson’s Bay staat. Sinds 2020 is het gebouw verlaten. Samen met De Zwarte Hond ontwikkelde Junco een plan om het huidige pand grotendeels te slopen en herop te bouwen.  

Het idee is om de begane grond te vullen met winkels en horeca. Daar bovenop komt ruimte voor woningen. Bovendien komt het historische stratenpatroon terug en een verbinding naar de Nieuwstraat voor fietsers en voetgangers. "Over enkele jaren zal Het Handelshuys, zoals we het voor nu genoemd hebben, een levendige verrijking zijn voor Zwolle”, stelt de projectontwikkelaar.

Onderdeel van historische vernieuwing Broerenkwartier

Dit project is onderdeel van de gebiedsontwikkeling in het Broerenkwartier. Samen met ontwikkelaars, ondernemers én inwoners zorgen we er voor dat het een gebied wordt met karakter. Een gebied waar historie en vernieuwing hand in hand gaan.

Lees verder op de website van Het Handelshuys

Bekijk alle projecten in het Broerenkwartier

Login om verder te gaan
refresh

Cancel